قانون یک سوم در عکاسی چیست؟

به گزارش مجله آزمون اول، اگر به عکاسی علاقه داشته باشید، احتمالا نام قانون یک سوم در عکاسی به گوشتان خورده است. در این مطلب شما را با این قانون آشنا نموده و نحوه استفاده از آن را آموزش می دهیم.

قانون یک سوم در عکاسی چیست؟

به گزارش خبرنگاران به نقل از دیجیاتو،قانون یک سوم در عکاسی یکی از اولین قوانین است و احتمالا بیش از تکنیک های دیگر از آن استفاده خواهید کرد. بطور خلاصه با این روش تصاویر بهتر در قاب جای می گیرند و توجه بیننده را بیشتر جلب می نمایند.

از این روش در بسیاری از تصاویر از بیلبوردهای اطراف خیابان ها و جاده ها گرفته تا فیلم های درون سینما استفاده می گردد. در این مطلب این روش را آموزش می دهیم و به شما می گوییم که چرا قانون یک سوم در عکاسی همواره بهترین تکنیک نیست.

قانون یک سوم در عکاسی چیست؟

قانون یک سوم یکی از قوانین پایه در دنیای عکاسی محسوب می گردد و دارای یک هدف اصلی برای بهبود ترکیب بندی تصاویر است: تعادل یا بالانس.

تصور کنید قاب تصویر شما از طریق دو خط افقی و دو خط عمودی به سه بخش افقی و سه بخش عمودی تقسیم شده است. برای عکس های پویاتر، هر المان جالب و جذاب باید در امتداد یکی از این خطوط یا یکی از تقاطع های آن ها قرار بگیرد.

بر اساس یافته های علمی، چشم ما بطور طبیعی به سمت اشیایی کشیده می گردد که بجای مرکز تصویر، کمی خارج از آن باشند. با توجه به این موضوع، قانون یک سوم در عکاسی کارایی دارد. چهار نقطه ناشی از تلاقی این خطوط افقی و عمودی، موثرترین نقاط خارج از مرکز برای جلب توجه مخاطبین هستند.

این اصطلاح اولین بار در سال 1797 در کتاب نکاتی درباره مناظر روستایی نوشته جان توماس اسمیت مطرح شد. در دنیای عکاسی قوانین دیگری نیز وجود دارند که ریاضیات و روانشناسی در آن ها نقش دارند، با این حال ما به شما قانون یک سوم را آموزش می دهیم. در ادامه همراه دیجیاتو باشید.

چگونه از قانون یک سوم در عکاسی استفاده کنیم؟

همواره نباید در تصاویر خود قانون یک سوم را رعایت کنید چرا که قرار دریافت سوژه اصلی خارج از مرکز در تمام مواقع باعث بهبود کیفیت عکس و افزایش جذابیت آن نمی گردد.

از قانون یک سوم می توانید برای هر سوژه ای بهره ببرید و پیش از اینکه دکمه شاتر را فشار دهید، شما را درباره ترکیب بندی عکس به فکر فرو می برد. با این قانون می توانید کیفیت عکس های عادی و بدون هیجان خود را نیز بهبود دهید. اگر وقت یا حوصله کافی برای تنظیم فریم ندارید، این قانون یک میانبر سریع برای عکاسی است.

از Grid در دوربین خود بهره ببرید

تقریبا تمام دوربین ها روی منظره یاب یا نمایشگر الکترونیکی خود از شبکه بندی یا Grid (گرید) بهره می برند و احتمالا باید چنین ویژگی را فعال کنید. برای اینکار به سراغ تنظیمات دوربین خود بروید و گزینه فعالسازی خطوط را پیدا کنید. بعضی از تولیدنمایندگان دوربین برای این ویژگی چندین گزینه مختلف درنظر می گیرند.

گرید و کراپ در فتوشاپ و لایت روم

شما همواره می توانید تصاویر خود را در نرم افزارهای ویرایشی برش داده و کیفیت آن ها را با قانون یک سوم بهبود دهید. برنامه های فتوشاپ و لایت روم از لایه Grid بهره می برند که شامل قانون یک سوم می گردد. از شبکه بندی برای برش تصویر خود بهره ببرید تا جذاب ترین المان های عکس شما در راستای خطوط متقاطع قرار بگیرند.

شما می توانید تنظیمات گرید را شخصی سازی کنید و برای خود یک لایه بسازید.

برای فتوشاپ در صورت استفاده از ویندوز کلیدهای Ctrl + X و در مک او اس کلیدهای Command + K را فشار دهید تا Preferences باز گردد. در این بخش روی عبارت Guides, Grid & Slices کلیک کنید. در بخش Grid باید چندین پارامتر را مشابه زیر تغییر دهید:

  • برای گزینه Gridline Every، عدد 100 درصد را انتخاب کنید و Subdivisions را روی 3 تنظیم کنید.
  • روی گزینه OK کلیک کنید.
  • کلیدهای + Ctrl یا + Command را برای فعال شدن این گرید روی تصاویر فشار دهید.

می توانید از Grid همراه با پرکاربردترین ابزار در فتوشاپ یعنی کراپ بهره ببرید. با کلیک روی آن در جعبه ابزار یا فشردن کلید C، این گرید قانون یک سوم روی تصویر شما قرار می گیرد.

در برنامه لایت روم عکس موردنظرتان را باز نموده و مراحل زیر را دنبال کنید:

  • به ماژول Develop بروید.
  • برای نمایش Grid روی عکس خود جهت روبه رو را دنبال کنید: Tools > Crop Guide Overlay > Thirds

قانون یک سوم در عمل

در این مقاله قانون یک سوم را برای مناظر و پرتره ها امتحان می کنیم.

منظره

در بیشتر مواقع ایجاد تعادل در تصاویر گرفته شده از مناظر کار ساده ای نیست. در این عکس ها امکان حرکت دادن سوژه برای دستیابی به یک نقطه کانونی قوی وجود ندارد. با این حال قانون یک سوم به بهبود جذابیت بصری آن یاری می نماید.

شما می توانید در چنین تصاویری افق را با یکی از خطوط تراز کنید. معمولا قرارگیری افق در خط پایینی، بهترین راه برای انتقال حس وسعت آسمان به مخاطب است. اگر افق در مرکز تصویر قرار بگیرد، بخشی از آسمان برش داده شده و جذابیت آن کاهش می یابد.

المان های موجود در عکس شما مانند درختان و خانه می توانند در نزدیکی یکی از چهار نقطه تقاطع قرار بگیرند.

پرتره

در حالی که در بیشتر تصاویر پرتره شاهد قرارگیری سوژه در مرکز فریم هستیم، می توانید کار متفاوتی انجام دهید. اگر سوژه در مرکز عکس شما قرار نگیرد، جذابیت آن بیشتر می گردد. همانطور که بالاتر گفتیم چشم ها به دنبال نقاط جذاب هستند، بنابراین سوژه را امتداد تقاطع های Grid قرار دهید.

علاوه بر این کار، سعی کنید محور بدن سوژه شما با یکی از خطوط عمودی شبکه تراز باشد. با توجه به جهت نگاه سوژه، محل قرارگیری آن را در سمت چپ یا راست خط عمودی انتخاب کنید.

چه زمانی نباید از قانون یک سوم استفاده کنیم؟

قانون یک سوم در عکاسی با حرکات طبیعی چشمان ما در ارتباط است. می توانید به صورت پیش فرض از این قانون بهره ببرید تا به مرور زمان در عکاسی پیشرفت کنید. با این حال همواره نباید برای تصاویر خود به سراغ آن بروید.

در سناریوهای زیر از قانون یک سوم در تصاویر خود استفاده نکنید:

زمانی که می خواهید فریم را پر کنید

رایج ترین روش جایگزین قانون یک سوم، قرارگیری نقطه کانونی در مرکز تصاویر است. برای مثال در تصاویر متقارن مانند پرتره ها به فوکوس فوری و مستقیم روی سوژه اصلی احتیاج داریم. در چنین شرایطی می توانید با خیال راحت فریم را با سوژه خود پر کنید و آن را در مرکز تصویر قرار دهید.

اگر از یک سازه یا بخشی از یک ساختمان با الگوی تکراری عکس بگیرید، احتمالا با بیش از یک نقطه فوکوس روبرو می شوید. اگر بعضی از آن ها روی خطوط متقاطع قرار بگیرند، می توانید از قانون یک سوم استفاده نکنید.

تصاویر مربعی

قرارگیری یک سوژه جذاب در مرکز تصاویر مربعی کارایی بالایی دارد. فاصله این سوژه از چهار گوشه عکس یکسان خواهد بود که باعث ایجاد تقارن می گردد.

تصاویر با پس زمینه شلوغ

اگر پس زمینه تصویر شما شلوغ است، می توانید قانون یک سوم را نادیده بگیرید برای مثال اگر در پس زمینه شما چندین گل قرار گرفته یا اینکه جمعیت را در یک نمایشگاه نشان می دهد، این قانون برای شما کارایی ندارد.

در این عکس ها از عمق کم میدان بهره ببرید و سوژه اصلی را در مرکز توجه قرار دهید.

زمانی که خطوط هدایتگر عملکرد بهتری دارند

خطوط هدایتگر (Leading Lines) یکی دیگر از تکنیک های ترکیب بندی تصاویر هستند. در تصویر بالا، یک جهت چشم مخاطب را به سمت نقطه ای از مرکز فریم هدایت می نماید. اگر در این عکس از قانون یک سوم بهره ببرید، نگاه شما در امتداد ریل راه آهن به نقطه ای در فاصله دور خیره نمی گردد.

عکس را با معیارهای خود ترکیب بندی کنید

اگر همه چیز را از پشت Grid ببینید، به مرور زمان قانون سوم در خاطرتان باقی می ماند. با این حال سعی کنید قوانین را بشکنید و ترکیب بندی های مختلف را امتحان کنید. داستان پشت عکس اهمیت بالایی دارد و اگر این داستان ضعیف باشد، قانون یک سوم کارایی بالایی نخواهد داشت.

نمی توان به راحتی با کلمات درباره تصمیمات در هنگام استفاده از قانون یک سوم در عکاسی صحبت کرد. اجازه دهید چشمانتان شما را هدایت نمایند. یکی از بهترین توصیه ها، ثبت تصاویر از چندین زاویه و سپس تصمیم گیری درباره آن ها است. تمرینات پایه عکاسی به شما یاری می نمایند دید بهتری نسبت به صحنه ها داشته باشید.

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 20 آبان 1400 بروزرسانی: 20 آبان 1400 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 19231

به "قانون یک سوم در عکاسی چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قانون یک سوم در عکاسی چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید